ДЕТСКОТО.БНР от 31 януари до 7 февруари

от

публикувано на 30.01.2022

 

ДЕТСКОТО.БНР звучи всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“. Какво ще ви предложим през следващата седмица?

От понеделник до събота Радиотеатърът за деца ви е  отново ви  е подготвил  поредица от драматизации, по любими приказни истории.

Двете части на „Буратино“, по книгата на Алексей Толстой, можете да слушате в понеделник и във вторник.

+Антон и Точица“ на Ерих Кестнер, очаквайте в сряда и четвъртък.

В петък е ред на приказката „Старият чайник“ на Ханс Кристиан Андерсен.

В събота в ДЕТСКОТО.БНР ще започнем със „Златната ябълка“, епизод 1 за месец февруари. Ще се разходим и до Лазурната пещера, която се намира в Тиренско море, съвсем близо до остров Капри. В „История на изкуството за деца“  разказваме за фестивала Ганеша Чатурти в Индия и  за създаването на операта в Хамбург.

В неделя ще фантазираме и невероятстваме на воля. Ще се чудим какво се е случило с най-краткия месец на годината, февруари, за да остане такъв, незавършен. В „Това пък какво е?! “ ще разсъждаваме върху  думата „бабугер“, а после ще разгадаваме тайната на едни невероятни облаци, които се появяват над град Дарвин в Австралия и изумяват всички с цветовете и формите си. Ще завършим с поредната вълшебна мелодия от нашата „Музикална кутийка“, която разказва история…

Не пропускайте ДЕТСКОТО.БНР!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: