Нови магически истории от Дейвид Личфийлд

от

публикувано на 01.02.2022

 

Всички малки и големи почитатели на Дейвид Личфийлд  могат да викат от радост.  На българския книжен пазар вече може да откриете не една, а цели две нови книги, в които Дейвид Личфийлд  поднася  своите невероятни истории.

Британският автор и илюстратор създава вълшебни светове, като залага  на впечатляващи рисунки. Неслучайно още с първата си книга „Мечокът и пианото”, Личфийлд получава престижната британска награда „Уотърстоунс” за най-добре илюстрирана книга. Последва издаването на „Кученцето, цигулката и приятелството“ и „Мечокът, пианото, мечето и горският концерт“.

Кои обаче са новите заглавия от автора, които ще ви завладеят със своите магически истории?

„Светлини над Смърчовата скала“ е книга, в която ще откриете няколко вълшебни случки. Главната героиня Хедър мечтае за междузвездно пътешествие, изпълнено с невероятни чудеса. И от малко момиченце до стара баба, Хедър не се отказва от желанието си.

Дали обаче това е най-голямото желание на Хедър? И защо, едва когато губи най-скъпото си, започва да го оценява истински?  Развръзката в историята за Хедър ще ви разкрие всичко, а прекрасната картинна книга „Светлини над Смърчовата скала“ ще ви потопи в един фантастичен свят, където всичко е възможно.

Другата нова книга от Дейвид Личфийлд се казва „Тайнственият великан на дядо“. Тя представя  историята на малкия Били,  дядо му и един много добър великан, който се крие от света, защото е различен. Били не вярва в съществуването на великана, но дядо му го е виждал стотици пъти.

Били ще премине през дългия път на отричането, уплахата, разкаянието  и приемането, за да разбере, че колкото и различен да е на външен вид великанът, той носи сърце като всички останали хора.

Източник: www.fiut.bg
Източник: www.fiut.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: