На гости на малките актьори от школата за сценични изкуства „Есенс“

от

публикувано на 02.02.2022

 

В „Детското.БНР“ имаме специални гости. Това са децата  от школата за сценични изкуства „Есенс“, с ръководители актрисите Камелия Цветанова и Ирен Кривошиева. Школата е създадена преди четири години и предлага най-различни дейности, като: моден дизайн, спортни танци, рисуване, пеене, модерен и джаз балет, народни танци и много други.

Ще  ви запозная със София, Боби, Ева-Мария, Влади, Диана и Алекс, които обожават театъра и киното и с удоволствие идват всяка събота на репетиция. Те мечтаят да станат добри в това, което правят сега, а след време да бъдат още по- добри и на голямата сцена. А всички знаем, че когато правиш нещо с желание, се чувстваш щастлив . И въпреки сложната ситуация с пандемията, те не спират с репетициите и дори се готвят да излязат съвсем скоро на сцената с готова премиера.

Наскоро  посветихме едно цяло предаване на обичания от децата герой Хари Потър. Моите малки приятели мечтаят да получат роля във филма и да застанат до Даниъл Радклиф и Станислав Яневски, за да покажат своите добри актьорски умения. Надявам се, това тяхно желание да се изпълни!

В момента децата репетират пиесата „Звездалан и приключението с вулкана Там“. Това  е приказна история за вълшебници, звезди, детски усмивки, един чудноват вулкан и две смели момичета. Нещо страшно се е случило с вулкана Там и той трябва да бъде спрян. И това не е всичко! Книгата за Звездалан разказва и за друг голям проблем -звездите на небето са изчезнали и някой трябва да ги върне по местата им. Кой ще се наеме със сложната задача, ще разберем от авторката на книгата Дарина Шопова-Станчева.

Да чуем откъс от пиесата „Звездалан и приключението с вулкана Там“, от Дарина Шопова-Станчева, в изпълнение на: София, Боби, Ева-Мария, Влади, Диана и Алекс, от школата за сценични изкуства „Есенс“, с ръководители Камелия Цветанова и Ирен Кривошиева.

Екипът ни пожелава на малките актьори успех и се надяваме в най-скоро време да  ги видим на сцената!

Източник: knijkite.wordpress.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: