ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 7 до 14 февруари

от

публикувано на 06.02.2022

 

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 по програма „Христо Ботев“ звучи ДЕТСКОТО.БНР. Кааква е програмата за следващата седимица?

От понеделник до събота можете да се наслаждавате на драматизациите на Радиотеатъра за деца.

В понеделник и във вторник слушайте първа и втора част на „Мили мой Мио“, по романа на любимата Астрид Линдгрен.

В сряда, четвъртък и петък ви очаква минисериала , проследяващ забавните приключения на две малки близначки, всяка от които доскоро не е знаела нищо за съществуването на другата. Досешате ли се вече? Да, става дума за „Двойната Лотхен“ на Ерих Кестнер.

В събота ДЕТСКОТО.БНР ще започне със среща с невероятно интелигентния триглав змей от детското радиосъстезание „Златната ябълка“. Веднага след поредния му епизод започва рубриката „Непознатите думи“ – този път ще разсъждаваме  върху думата „символ“. В „История на изкуството за деца“ ще „разгледаме“ заедно картините на талантливия испански художник  Бартоломе Естебан Мурильо от цикъла му „Децата на улицата“ и ще ви отведем в прекрасния дворец Улриксдал в  Швеция.

Неделята ще бъде за всички, запалени по космонавтиката. Ще научите повече за живота на космонавтите, с какво се хранят, как е изглеждал костюмът на американския астронавт Нийл Армстронг /негова реплика е изложена сега в Природонаучния музей в Пловдив!/. Ще чуете и гласовете на български космонавти.

Не пропускайте ДЕТСКОТО.БНР!

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: