Специалната ни програма на сайта на 12 февруари

от

публикувано на 11.02.2022

 

Приказки, радиосъстезание, работилница за фантазьорстване и невероятстване, история на изкуството за деца и много музика ви очакват в съботния стрийм на детския сайт на Българското национално радио на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Специалната ни съботна тричасова програма започва в 09:00 часа с английската приказка за „Момчето с най-дългото име“. След това ще чуете „Защо кучетата се подушват при среща“, от една стара африканска приказка ще разберете „Кой развали времето“. Очаквайте още приказки от любими автори – Йордан Радичков, Джани Родари, Андре Мороа, Герт Прокоп. Както винаги, сме подготвили и приказки , написани от деца.

В събота имате среща с нашия извънредно чаровен и умен триглав змей във втория епизод за февруари на радиосъстезанието „Златната ябълка“.

В ДЕТСКОТО.БНР Ирина Вълчанова ще отвори Работилничката за фантазьорстване и невероятстване. Ще търсите отговорите на въпросите – защо е кратък февруари, какво е бабугер, кои са тайните на Австралия и каква мелодия е скрита в нашата „Музикална кутийка“.

Тома Спорстранов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви разкаже за американската певица Биг Мама Торнтън.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Темата е дворци и градини от 17 век.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 12 февруари, 2022 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: