Сър Клиф Ричард

от

публикувано на 20.02.2022

 

И в този епизод на рубриката „От соул до рокендрол“ ,  водещият Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Днес ще подредим картинките от живота на сър Клиф Ричард – една от най-големите звезди на Великобритания.

Започва кариерата си в края на  50-те години в състава на групата „Шадоус“. Силно повлиян от творчеството на Елвис Пресли, когото Клиф се опитва да имитира, той е приет много добре сред тийнейджърите и се превръща в техен идол. От началото на своята кариера до сега, Клиф Ричард не е спирал да издава албуми и да прави турнета по света. До този момент е продал над 250 милиона записа. Най-известната му песен е „Move it“, която той изпява в началото на своята кариера. През 1992 г на стадион „Уембли“ изнася голям концерт и кани младата тогава група „S club 7“, за да я изпеят заедно.

Представя два  пъти страната си на песенния конкурс „Евровизия“, като заема престижното 2-ро място през 1968 година с песента  „Congratulations“  и 3-то място с „Power to all our friends“  през 1973 г. Удостоен е с почетното звание „сър“ през 1995 г, а анкета на BBC го нарежда сред 100-те най-велики британци на всички времена.

Ще чуете някои от най-големите му хитове, записани в средата на 20-ти век и заели на първите места в британския и американския чарт.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: