Пет нови приказки в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 18.02.2022

Виртуозни разказвачи на небивалици, капризни владетели, глупави чудовища, умници и мъдрости, северни животни и истории ви очакват в приказната седмица на „Ранобудно петленце“, от 21 до 25 февруари. Петте приказки, които сме ви подготвили, са съвсем нови и ще сте първите, които ще ги чуят. Разказва ги актьорът Тодор Димитров.

Дали ботушите ви могат да се скарат? А да сте виждали пчела, която е силна като вълк и има лапи? Веселата татарска приказка „Как Таз разказвал небивалици на падишаха“ чуйте в понеделник, на 21 февруари.

Какво ще направите, ако срещнете чудовище в гората? Героят от нашата приказка – „Илдар и чудовището“ срещна не едно, а цели две чудовища. И какво направи този татарски хитрец ще научите във вторник, на 22 февруари.

Татарската приказка за глупавия син на един могъщ владетел и умната Азира – „Абдул и Азира“ очаквайте в сряда, на 23 февруари.

Ако не знаете какво е бурундук и как се е сдобил с козинката си, украсена с тъмни ивички, слушайте северната приказка „Мечокът и бурундукът“ в четвъртък, на 24 февруари.

В петък, на 25 февруари, най-ранобудните от вас ще разберат как калвачът се е сдобил с красивите си перца и със здравия си клюн в северната приказка „Росомахата и лисицата“.

Приказките от „Ранобудно петленце“ очаквайте от понеделник до петък, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: