Специалната ни сутрешна програма в събота

от

публикувано на 24.02.2022

И тази събота не пропускайте да чуете специалната ни програма, която както всеки път ще започне в 9 и ще продължи три часа.

Ще започнем с приказките, които звучат всяка делнична утрин в рубриката „Ранобудно петленце“. Ще чуете „Абдул и Азира“, „Илдар и чудовището“, „Небивалиците на Таз“, „Мечокът и бурундукът“. Ще надникнем и в „Клечоград“, където живеят малки и много слаби на вид същества. Наричат се тънкофини и имат страхотно чувство за хумор.

Веднага след това е време за „Детското.БНР“ с Виолета Димитрова. В него ще ви разкажем за инициативата „Мечешки истории“, ще разберете защо „да си мечка е велико“, както и ще научите интересни факти за тези животни.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“.  Този път  Ани Маринова ще ви разкаже за хляба в българската традиция.

Ще надникнем и в света на мистериите, голяма част, от които остават неразкрити. Рубриката „Тайни и загадки“ ни отвежда на един остров, от който няма връщане. Доста страховито звучи, нали?

Продължаваме с музикалната  рубрика „От соул до рокендрол“. И в този брой Томи Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди. Ще подредим картинките от ранното творчество на дуета Благовест и Светослав Аргирови.

Ще завършим с поредния интересен епизод от „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за поета Франсоа Вийон и за  струнния музикален инструмент кавакиньо.

Музиката  избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете със съботния детски стрийм на 26-ти февруари, от 9 до 12  часа и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: