Страховитите номи

от

публикувано на 04.03.2022

Знаете ли как изглеждат номите? Ако не, то сега ще се пренесем в света на тези  малки странни същества. Те живеят в тъмните ъгли на един магазин и излизат само, когато там няма никой.  Никога не съм ги виждала, но моите малки приятели: Вида, Сияна, Калоян, Алек,  Моника, Ема, Пламена и Камен ми казаха, че те всъщност имат много общо с аборигените, но са по-дребни. Възможно е, но дали са опасни и как биха реагирали, когато видят обикновен човек да стои срещу тях? Това никой не знае.

Хиляди малки номи живеят в своя затворен свят, докато опустошаващи събития не принуждават главният ном, на име Масклин да поведе своите събратя навън. Оказва се, че и там не всичко е съвсем наред. Случват се странни неща, които объркват работата. Но Масклин знае, че някъде там има един кораб, който ще заведе номите, където трябва. Да, малко се обърках, но такива са номите, за тях светът е бавна въртележка, която се движи забележете с гигантска скорост.

Тери Пратчет създава тази забавна и доста невероятна история за номите, като  Масклин се превръща в герой, който брани своята земя от неприятели.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: