Специалната ни програма на сайта на 12 март

от

публикувано на 11.03.2022

Приказки, радиосъстезание, гости, книги, история на изкуството за деца и много музика ви очакват в съботния стрийм на детския сайт на Българското национално радио на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Специалната ни съботна тричасова програма започва в 09:00 часа с приказки. Ще чуете „Спанакът и желязото“ от писателя Красимир Дамянов, веселата ирландска приказка „Безброй ирландски теменужки“, „Приказка за месец март“ от Ян Сикора, детската „Легенда за цветята“, китайската – „Вълшебната четка“, „Историите на Мара Чапанова“ и много други.

Вторият епизод на радиосъстезанието „Златната ябълка“ за месец март отново ще ви срещне с нашия извънредно чаровен и умен триглав змей.

Детският съботен стрийм ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР, в което Ирина Вълчанова ще отвори вратите на работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване, за да научите историята на Пижо и Пенда, какво е верблюд и какво представлява странното Око на Сахара.

Очаквайте и епизод от рубриката ни „Музикална кутийка“, в който Даниела Найденова е скрила интересна мелодия.

Какво са емоциите ще научите от госта ни – писателката Радостина Николова. С нея разговаря Виолета Димитрова.

Тома Спорстранов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, е подготвил втория епизод на разказа си за певеца Принс.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече Хартенфелс, Никола Божидаревич и Хирона.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 12 март, 2022 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: