Неотразимата Франсоаз Харди

от

публикувано на 20.03.2022

И в този епизод на рубриката „От соул до рокендрол“,  водещият Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Днес ще подредим картинките от живота на френската естрадна певица Франсоаз Харди,  родена на 17-ти януари 1944 г,  в Париж.

Още от малка започва да свири на китара, по-късно пише текстове на песни и ги изпълнява. Изключително красива и талантлива, тя е поканена да стане модел в модните къщи на някои от най-известните френски и италиански дизайнери. Снима се във филми и в собствени видеоклипове. Голяма почитателка на сър Клиф Ричард, с когото мечтае един ден да пее в дует.

Учи музика и политология в Париж и издава албуми. Песните й стават хитове във френските музикални класации, а през 60-те и 70-те години  превземат и световните върхове. Днес певицата издава албуми и продължава да пише музика, както и да подпомага млади даровити деца. Сега  ви предлагам да чуете интересни факти от живота на Франсоаз Харди, както и да се насладите на някои от най-великолепните й песни.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: