ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 21 до 28 март

от

публикувано на 20.03.2022

 

ДЕТСКОТО.БНР звучи всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа по програма „Христо Ботев“. И всяка сутрин се грижим с  много обич  за вашите специални минути! Ето я и програмата за следващата седмица.

В понеделник и вторник не пропускайте „Обичта, перушинка бяла“, по едноименния разказ на Уошингтън Ървинг. Древна арабска легенда ще ви отведе в приказно красивия замък Алхамбра, близо до Гранада в Андалусия. Владетелят на арабите имал един единствен син и положил много усилия да го опази от магията на любовта. Докато един ден  не открил, че принцът е написал следния стих:  „Обичта – перушинка бяла кацна в моето ранено сърце“…Какво се случило по-нататък, слушайте и ще разберете!

От сряда до събота за всички, които обичат приключенията, сме приготвили  минисериала по книгата на Робърт Луис Стивънсън „Островът на съкровищата“.

В събота очаквайте поредния епизод на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“, който този път е посветен на представите на хората за хода на времето.  В „История на изкуството за деца“ разказваме за алемандата, жигата и сюитата. Какво  ли се крие зад тези особени думи?…

Неделята ще започне с приказни истории за създаването на света. Ще ви представим и книгата „В главата на мама бушува буря“ от Беатрис Табоада,  а гост в студиото ще бъде актрисата Йоанна Темелкова,

Не пропускайте ДЕТСКОТО.БНР!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: