Детското.БНР – за пчелите и мечтите

Анна Къдрева и Теодора Тодорова

от

публикувано на 23.03.2022

Някои деца си мечтаят като пораснат да станат полицаи, лекари, архитекти. Но, ние от Детското.БНР намерихме едно момиче, което иска да стане пчелар. Анна Къдрева е на осем години и истински се вълнува от пчелите.

Затова решихме да запознаем Ани  с една специална жена, която се занимава професионално с пчеларство. Теодора Тодорова обича истински пчелите и знае всичко за грижите, които са им необходими.

В студиото на нашето предаване „Детското.БНР“ срещнахме Ани и Теди, за да си поговорим за мечтите и пчелите. Ани получи ценна информация за процеса на пчеларството, както и страхотен подарък – пчеларско було, с което може да ходи на пчелин. А Теди ни разказа увлекателно интересни подробности около дейността на пчелите и ползите от тези насекоми.

 

В предаването ви разходихме и до Музея на пчелата в град София. Какво може да откриете там и как може да го посетите ни обясни Петър Вълчовски.

Представихме ви и книгата „Пчелите“ от Пьотр Соха – една безценна енциклопедия за живота на пчелите и тънкостите на пчеларството. В нея ще научите любопитни факти като това как е устроен кошерът, какви форми е придобивал през времето, колко вида мед има и други интересни неща.

Източник: Личен архив: Детското.БНР
Източник: https://dakelche.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: