Специалната ни съботна програма на 26-ти март

от

публикувано на 23.03.2022

И тази събота  не пропускайте нашата специална програма, посветена  на вас, деца! Започваме точно в 9 и ще бъдем заедно чак до обяд!

Първи са приказките, които звучат всяка делнична утрин в рубриката ни  „Ранобудно петленце“. Ще чуете:  „Пролетна приказка“, написана от Анелия Янчовска – Сенгалевич. После ви очаква среща с „Хума- птицата на щастието“. А знаете ли  „Колко лястовици могат да направят пролетта?“. Със сигурност само една няма да успее да се справи с тази сложна задача. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Днес ще можете да чуете любопитната история  на един „Щъркел с ботушки“, а после е ред на чудовищата, които ще излязат от пещерите си, за да си поиграят на измислени истории.

Веднага след това идва ред на „Детското.БНР“. Виолета Димитрова и нейните гости ще ви пренесат в света на пчелите.

А знаете ли какво е това маждрамуняк? Как ви звучи и какво е първото, което си представяте, когато чуете тази дума? Ако нямате отговор на този въпрос, то Ирина Вълчанова и нейните гости ще си поиграят на думи и ще тръгнат към света на неизвестното, за да намерят отговор на този въпрос.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за времето във всичките му измерения.

Продължаваме с  музика и  „От соул до рокендрол“ с Тома Спространов. Очаква ви среща с Катя и Здравко от   дует „Ритон“.

Ще завършим с поредния вълнуващ епизод от  „История на изкуството за деца“.  В него ще ви разкажем за прочутия майстор Манол от Румъния, за  полския народен танц мазурка и за  немския град Фрайбург.

Музиката специално за вас избира  Албена Велева.

А вие бъдете с нас  на 26-ти март , от 9 до 12 часа и се забавлявайте!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: