Невероятната история на гигантската круша

от

публикувано на 27.03.2022

Представете си  една гигантска круша. Външно си е съвсем обикновена, единствено размерът й е по-нестандартен. Тази круша има врата, която се отваря и вътре има стълби, рафтове с книги, стая, килер и кухня. В нея живеят няколко души, които всяка вечер излизат на покрива на този огромен плод , за да гледат залеза. Да, по дърветата  растат големи плодове, но чак такива  едва ли.

Обаче, далече на север, някъде в Дания или Норвегия,  в един слънчев град , разположен край морето,  живеят най-щастливите хора на света. Те нямат никакви проблеми, с изключение само на два, които не били чак толкова значителни. Първият бил свързан с  изчезването на кмета на градчето, името му е Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен, а другият проблем бил, че поради отсъствието му,  решенията вземал заместник-кметът, на име  Квист, вечно сърдит и гневен на  целия свят.

Един ден се случва нещо, което променя  живота на всички. Случайно изпратена бутилка с писмо в нея попада в ръцете, на когото трябва и той разбира, че кметът е отвлечен  на  тайнствен магически остров, някъде в Катраненочерно море. Къде се намира то никой не знае, но се знае, че  там гъмжи от пирати, а в бутилката било скрито семенце, което трябва да се посади, а от него да  поникне огромна  круша, с която приятелите на Йеронимус да  преплуват морето и може би ще го спасят.

Дали ще стане така, ще разберете, ако прочетете  книгата „Историята на гигантската круша“ от  Якоб Стрид.

Източник: Издателство Колибри

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: