ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 28 март до 4 април

от

публикувано на 27.03.2022

 

ДЕТСКОТО.БНР можете да слушате всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“. Каква е програмата за следващата седмица?

Радиотеатърът за деца ви предлага минисериала „Роня дъщерята на разбойника“, по книгата на Астрид Линдгрен , в дните  от понеделник до петък. Роня е единствената дъщеря на главатаря на разбойниците Матис и нейният баща не е никак доволен,когато дъщеря му се сприятелява с Бирк, синът на друг разбойнически главатар, с когото Матис е във вражда. Двамата преминават през безброй приключения и успяват да убедят родитеите си, че враждата им е безмислена.

В петък предстои премиера – чуйте „Фън и небесният дракон“ от Петя Миладинова.  Драматизацията е по китайска легенда и проследява историята на едно бедно сираче, която получава даровете на небесния дракон и те променят живота му.

В събота очаквайте безкрайно интелигентния триглав змей от детското радиосъстезание „Златната ябълка“. Ще научите и как изглеждат тролчетата, къде живеят и дали са опасни, а „История на изкуството за деца“ ще ви отведе в лондонския театър „Дорсет гардън“, на представлението на „Кралицата на феите“. Оттам ще поемем към Лувъра, за да разгледаме най-известния портрет на Луи XIV, по- известен като Кралят-Слънце.

В неделя ще пътешестваме из Страната на чудесата, в компанията на Алиса.

Не пропускайте ДЕТСКОТО.БНР!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: