Малък кикбоксьор с големи постижения

от

публикувано на 13.04.2022

Борис Петков е само на 7 години, а вече знае какво е да застанеш на почетната стълбичка и да  почувстваш победата.  Боби, както го наричат близките и приятелите му,  решава да се занимава с кикбокс по примера на своите кака и батко. Момчето започва да тренира, когато е на шест години.

Боби се състезава  в стил „поинт файт“, в категории деца до 30 кг. „Поинт файт“ е стил, в който не се цели да се обезвреди противника, а усилията са насочени върху трупане на повече точки. Правилата са строго определени и се следят. За спечелването на точки играят роля техниката, бързината, баланса и търпението на двамата играча, които се изправят един срещу друг.

В началото на тази година в Карловац (Хърватия) се проведе Европейска купа по кикбокс, на която Борис спечели 1 бронзов и 2 сребърни медала.

Боби е първокласник  в 40 СОУ „Луи Пастьор“ в град София. Съучениците и  учителите се радават на успехите му и се гордеят с него . Ние от „Детското.БНР“ пожелаваме здраве и сили на Боби, за да продължава все по нагоре.

Източник: Личен архив
Източник: Личен архив

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: