Ненаиграли се куклени пиеси

от

публикувано на 15.04.2022

Случвало ли ви се е докато четете детска книга, да ви се прииска героите й да оживеят на сцената на кукления театър, а вие да бъдете в публиката и да наблюдавате целия този спектакъл? Можете да влезете и в ролята на режисьори и сами да движите куклите, да им дадете реплики, а защо не й да им ушиете сценичните костюми. Как ви се струва тази идея? Ако  ви е допаднала, винаги можете да си направите куклен театър вкъщи.

Някои от вас може би ще попитат: каква е връзката между театъра и книгата? Отговор на този въпрос ще ни даде кукления режисьор, актьор и писател – Янко Митев. В най-новата си книга „Ненаиграли се куклени пиеси“ той ни среща с интересни герои, които живеят в свят,  пълен с вълшебства и много приятели.

В книгата „Ненаиграли се куклени пиеси“ са публикувани десет авторски куклени пиеси на  Янко Митев. Повечето са играни на  сцените на българския куклен театър. Има и две непоставени, защото са нови.  Донесли са много награди. В момента Янко Митев работи в кукления театър в Хасково. Много е щастлив, че децата обичат това изкуство и в залите на театъра няма места, защото билетите свършват само за няколко часа.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: