Специалната ни съботна програма за 23 април

от

публикувано на 21.04.2022

На  Велика събота бъдете с нашата специална програма, посветена на вас, мили деца!

Ще започнем с приказките, които звучат всяка делнична утрин в рубриката „Ранобудно петленце“. Ще ви разкажем за „Леопардът“, от Ръдиърд Киплинг, за „Светофарът“, който светел в синьо, за „Шапката на господин  Пъфболоу“. Ще се върнем назад във времето, когато гръцките богове са били господари на света, за да научите историята на „Персей“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Ще чуете „Защо паякът плете паяжина“.

Веднага след това е ред на „Детското.БНР“. Ще пътувате по света с Ани Маринова, за да разберете как хората  празнуват Великден.

Темата за Възкресение Христово продължава и в етнографската ни рубрика „Яйцето на света“.

След това Ирина Вълчанова и нейните гости ще отворят работилницата за фантазьорстване и невероятстване. Там ви очакват много неочаквани неща!

После ще надникнем в музикалната ни кутийка, за да разберем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова.

Дойде време и за главоблъсканици. Тази сутрин ще се опитаме да разберем какво е значението на думата „дифузия“. Всичко това ще се случи в рубриката „Непознатите думи“.

Време е за музика и забавления с „От соул до рокендрол“. Водещият Тома Спространов ще подреди картинките от живота на големия български музикант Васко Кръпката, започнал своята кариера още като тийнеджър.

Ще завършим с поредния вълнуващ епизод от  „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем за немския художник от 15-ти век  Ханс Мемлинг и за храма Висунарат в Лаос.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева. А вие бъдете с нашата специална програма, която ще започне точно в 9 сутринта и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: