Специалната ни детска програма за 21 май

от

публикувано на 18.05.2022

И тази събота  бъдете с нашата специална  програма, която ще започне точно в 9 часа. Очакват ви много приятни изненади и забавления!

Ще започнем с приказките, които звучат в рубриката ни „Ранобудно петленце“ всяка делнична утрин от 6.50.  Ще чуете историята на ‘Кенгуруто“, което живее в далечна Австралия. Ще се запознаете с „Хитрият Бадарчи“ и ще тръгнете по следите на муслоните, заедно с Мечо Пух, Йори, Ру, Прасчо и Кристофър Робин. Също така ви очаква и  среща с „Малкият ловец и големият тигър“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Ще предложим на вашето внимание „Един обикновен кучешки ден“.

Веднага след това е време за въпроси и змейски бонбони. Започва състезанието „Златната ябълка“. Чудя се, какви ли ги е забъркал този път прелюбопитният, чаровен и безкрайно интелигентен триглав змей?

„Детското.БНР“ е с Ани Марнова, която ще ви разходи из детския научен център „Коперник“  в полската столица Варшава.

Следва етнографската ни рубрика ‘Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за нестинарите.

Продължаваме с музика и „От соул до рокендрол“ с Тома Спространов. В този брой ще отделим внимание на българската поп и естрадна певица Мими Иванова.

Ще завършим с поредния вълнуващ епизод от „История на изкуството за деца“.  В него ще ви разкажем за Двореца  Удайпур в Индия и за карнавала в Тенерифе.

Песните за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с нас на 21-ви май от 9 до 12 часа и се забавлявайте!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: