Драконовите планини

от

публикувано на 25.05.2022

Преди много, много години по земята  живеели драконите. Те били страховити на външен вид създания и притежавали магически сили. Ходели навсякъде и плашели по-малките обитатели на планетата.

На най-високата планинска верига в Южна Африка, която се нарича Драконовата планина или още известна като Драгенфелз – Драконовата скала имало един дракон. Местните жители разказват, че той  живеел в заснежените върхове на планината и често прелитал над селцата, за да види дали всичко е наред и най-вече да огледа от птичи поглед владенията си.

Най-високият  връх на планината се нарича Табана Нтленяна и достига 3482 метра. Целогодишно покрит със сняг и лед. Драконовите планини се разпростират от Индийския до Атлантическия океан и в тях живеят много редки видове животни. Могат да бъдат открити и растения, които ги няма никъде другаде по света.

Скалистите местности в планината са много красиви и там могат да се видят различни рисунки, направени от бушмените. Местните все още вярват, че тази грамадна планина пази в себе си много тайни, а драконът, където и да е той в момента,  винаги ще ги пази от бедствия.

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: