ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 30 май до 6 юни

от

публикувано на 29.05.2022

 

ДЕТСКОТО.БНР звучи всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“. Какво можете да слушате през следващата седмица?

В понеделник и във вторник  бъдете с двете части на забавната история на Петер Беро „Как компотените чинийки тръгнаха на пътешествие“ .

На празника на детето, 1 юни, Карлсон ще ви отведе на покрива и в компанията на най-добрия му приятел, Дребосъчето, ще преживеете много приключения.

Вълнуващата история за „Малката русалка“ от приказката на Ханс Кристиян Андерсен, можете да чуете в две части – в четвъртък и петък.

В събота умният ни триглав змей от радиосъстезанието „Златната ябълка“ ше изпита поредните „юнаци“ с интересните си въпроси. После заедно ще потърсим значението на поредната странна и непозната дума, а „История на изкуството за деца“ ще ви отведе в красивата Театинска църква в Мюнхен  и в ателието на нидерландския художник Франс Халс.

Неделята е запазена за децата от 42 ОУ „Хаджи Димитър“ в София – ще разберем как се забавляваха те на спортния си празник и как изглежда класната им стая под небето, по проекта „София учи на открито“.

Не пропускайте ДЕТСКОТО.БНР!

Източник: Уикипедиа

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: