Какво е това карпачо?

от

публикувано на 10.06.2022

Знаете ли какво означава карпачо? Какво е първото нещо, което изниква в съзнанието ви, когато чуете тази дума? Възможно е това да бъде голяма шапка, или може би малко животинче, а защо не и някакъв инструмент, използван за строителни дейности.

Всъщност не е нито едно от изброените по-горе неща. Карпачо е нещо много вкусно. И сигурно за всички, които обичат месо или риба, би било любопитно да го опитате. Карпачо това са фино нарязани парчета сурово месо или риба, подправени със зехтин и оцет. Към него се добавят пармезан, чери домати, трюфели , салата от рукола, а понякога и морски дарове.

Карпачо е ястие известно нa хората от далечни времена, като за първи път то е било сервирано  във Венеция, в семейството на известен благородник, ценител на вкусната храна. Според италианците месото, което се използва трябва да бъде много сочно, за да се топи в устата и тогава наистина вкусът е вълшебен.

Ако обичате да помагате на мама, когато готви, можете да й дадете идея и  заедно да приготвите карпачо за вечеря. Добър апетит!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: