Магазин за приказки

от

публикувано на 15.06.2022

Ако във всеки град имаше по едно магазинче за приказки, как щеше да изглежда то?  Може би цялото ще бъде оцветено в розово и синьо,  а по рафтовете му ще се разхождат оживели с магическа пръчица различни герои: принцове, принцеси, вълшебни шапки, Пипи и кой ли още не. А от тавана ще валят бонбони.

Продавачът ще е много забавен също. Той ще разказва на всяко дете влязло в магазина по една приказка, която то си избере или двамата заедно ще напишат съвсем нова история. Такъв  „Магазин за приказки“ наистина съществува. Той е малък и  за него се грижи актрисата Мартина Михайлова. Всъщност,  това е един прекрасен моноспектакъл, който всяко дете, което обича да чете, рисува, мечтае и ходи на театър може да участва.

Автор на спектакъла ,,Магазин за приказки“ е Яна Борисова,  режисьор е Цветелин Павлов, куклите и костюмите са дело на Деница Аргиропулос, а музиката е на Милен Кукошаров.

С Мартина Михайлова се свързахме по телефона, тя е едно много слънчево момиче, готово по всяко време  да отвори вратите на своето магазинче за децата и техните родители.

Източник: Мартина Михайлова – личен архив
Източник: Мартина Михайлова -личен архив
Източник: Мартина Михайлова -личен архив
Източник: Мартина Михайлова – личен архив

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: