Днес е Световният ден на скачането

от

публикувано на 20.07.2022

Световният ден на скока е интересна еко инициатива, която има за цел  да насочи вниманието на хората към проблема с глобалното затопляне.

През 2006 година немският художник Торстен Лаушман обявява в собствения си сайт идеята за забавна инициатива. Събитието бързо добива популярност и като резултат се записват над 600 000 души, готови да скочат по едно и също време. На 20 юли в 11:39 часа по Гринуич,  всички скачачи правят  голям и уникален скок. Артистът представя пред медиите този масова акция като арт инсталация за повишаване на информираността по темата за глобалното затопляне.

 

Интересно е, че Торстен Лаушман се пошегувал с хората, че като скочат едновременно в западното полукълбо, те ще изместят Земята от орбитата й. Така ще осигурят повече часове слънце, ще увеличат  умерения климат по цялата планета и съответно – ще спрат глобалното затопляне. Разбира се, няма как един масов скок да измести Земята от орбитата й, но инициативата продължава да се отбелязва по целия свят и до днес.

Ето и няколко идеи как да отпразнувате днешния ден:

Джъмпинг джак – подскоците с разтваряне на  ръцете и краката са чудесен начин за раздвижване. Ако правите редовно по 30 подскока на ден, ще забележите колко бързо ще подобрите физическата си активност.

Скокове в басейн – това е забавен начин за разхлаждане през летните дни. Така хем ще ви е хубаво, хем ще работите отново за здравословното ви състояние. Само внимавайте дали са разрешени скоковете в басейна, в който се намирате.

Информирайте се – темата за глобалното затопляне наистина е важна. Помислете с какво вие може да допринесете за намаляване на глобалното затоплянето. Използването на биоразградими опаковки или една разходка с колело,  вместо кола, е добро начало!

 

Източник: https://pixabay.com
Източник: https://pixabay.com
Източник: https://pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: