Алиса в Огледалния свят

от

публикувано на 15.08.2022

Годината е 1871.  Луис Карол, авторът на „Алиса в страната на чудесата“ решава да напише  продължение на своя роман,  който е пожънал голям успех в много страни по света. И така се появила книгата „Алиса в Огледалния свят“.

Историята  ни разказва как докато си играе с черното котенце Кити,  Алиса  решава да види какво има от другата страна на огледалото във всекидневната. И така без да разбере,  попада в Огледалния свят. Там всичко прилича на  огромна шахматна  дъска върху, която има  поточета,  живи плетове, които  я разделят на квадрати открай-докрай.  Алиса се включва в играта на шах, разигравана от обитателите на Огледалния свят. Тя започва като пешка на Бялата царица и преминава шест поточета, като всяко пресичане на поточе  отразява напредване с един ход. По пътя си  малкото момиче среща много чудновати същества: говорещи цветя и животни, братята близнаци Туидълдий и Туидълдум,  Хъмпти-Дъмпти,  Лъвът и Еднорогът,  вестоносците  Зай Ек и Шап Кар, Черният и Белият рицар, Черната и Бялата царица, Черният и Белият цар. Достигайки  успешно до Осми квадрат , тя получава  короната и  става царица. По този повод е организирано празненство  в нейна чест.

Варненският куклен театър кани децата на  мюзикъл, посветен на  Алиса. Поводът е 150 години от написването на романа. Всички деца, които мечтаят да се потопят в света на нереалното и вълшебното, са поканени да се забавляват с малкото момиче.

Началният час е 19 , а денят е 17-ти август. Заповядайте!

Източник: bookstore

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: