Да се превърнеш в джудже

от

публикувано на 23.09.2022

В приказките джуджетата са често срещани герои. Някои от тях са добри и работливи,  а други са доста пакостливи. През 1826 година  Вилхелм Хауф създава историята за едно страховито джудже. То се нарича Дългоноско.
Историята ни връща назад във времето и ни разказва какъв е бил животът на едно обикновено бедно немско семейство,  в което мъжът е обущар, а жената – продавачка на зеленчуци. Те имат син,  на име  Вилм. Един ден на пазара пристига зла вещица, зле облечена и доста страшна. Когато я вижда   момчето започва да се подиграва на отблъскващата ѝ външност. Ядосана от думите му, тя решава да го накаже и от красив момък  го превръща в малко  грозно и страшно  джудже. Животът му се променя и джуджето преминава през цял куп изпитания. В приказката то среща омагьосана гъска, която му помага да ги преодолее.
Цялата тази история може да гледате на сцената на театър „Възраждане“, на 24-ти септември, от 12.30 часа. Мястото е зала „Надежда“.

А ще успее ли Вилм отново да се превърне в човек и да намери нови приятели – ще разберете,  ако гледате постановката „Джуджето Дългоноско“.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: