„Ранобудно петленце“ от 22 до 26 август

от

публикувано на 20.08.2022

Знаете ли, че в далечната 1783 година братята Жозеф Мишел и Жак Етиен Монголфие решили, че на първото пътешествие с балон с горещ въздух трябва да се отправи не кой да е, а точно едно петленце. Компания му правели овца и пате. Полетът с балон продължил 11 минути, а когато трите изплашени животни се приземили на земята, били наречени от събраното множество „героите на въздуха“ и настанени в кралската зоологическа градина. Събитието било важно и наблюдавано от самия крал на Франция – Луи XVI. Звучи като приказка, нали?

И ето – горещото пътешествие на лятото наближава края си, но хоризонтът още ни приканва към нескончаемите пътища, познати ни от приказките. Какво сме избрали да прозвучи в „Ранобудното петленце“ в седмицата от 22 до 26 август?

В понеделник, 22 август, започваме с призивния барабанен звук на африканската приказка „Вълшебният там-там“.

На 23 август, вторник, нетърпеливият кораб от едноименната приказка на Мила Канджева ще ви води към хоризонта след препускащи слънчеви зайци.

„Певци“ на Ран Босилек ще можете да чуете в сряда, 24 август.

Четвъртък е денят отреден за творчеството на деца. Ето защо на 25 август ще чуете историята „Втора употреба“, която ни разказва за пътуването на вещите от човек на човек, и от дом в дом.

В петък, 25 август, в приказката „Златният ключ“ от Тери Джоунс, трима братя ще кръстосат света надлъж и шир, за да разберат какво богатство отваря наследеното от баща им ключе.

Всяка сутрин, от понеделник до петък, бъдете с приказките на „Ранобудно петленце“, в 7 без 10 по програма „Христо Ботев“.

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: