Как един рицар остана без кон

от

публикувано на 16.09.2022

Може ли един рицар да си няма кон? Къде се е чуло и видяло такова нещо? Нали знаете, че рицарите са облечени в доспехи, имат си броня, която да ги пази от отровните стрели, носят щит и шлем на главата, така че лицето им да не се вижда и  задължително яздят кон.

Обаче, сред всички тези рицари има един, който си няма кон и се придвижва пеша. Може да не ви се вярва, но е истина. И той тръгва на път, за да намери своя кон, който най-вероятно е изгубен някъде или е бил откраднат, защото е красив. Със сигурност в цялата тази история са намесени зла вещица, магьосник, принцеса и един змей. Защото в приказните истории нищо не се случва без вълшебство.

Такава е и тази приказка. Много забавна и изпълнена с безброй невероятни ситуации. Някои от тях ще ви разсмеят,  други могат и да ви разплачат. Но,  дали накрая рицарят и този негов кон ще се срещнат и ще тръгнат по света заедно, ще разберете, ако гледате постановката „Приказка за рицаря без кон“, от Марта Гушньовска. На 17-ти септември от  11 часа, на сцената на  Младежкия театър  „Николай Бинев“.

Източник: Младежки театър "Николай Бинев"

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: