„Голяма книга за цветята“

от

публикувано на 31.08.2022

След големия интерес към изданието „Голяма книга за буболечките“, на книжния пазар вече може да се открие новата книга на автора и илюстратор Ювал Зомер – „Голяма книга за цветята“.  Ако сте се докосвали до първата книга, вече знаете, че това е истинско произведение на изкуството. Илюстрациите поглъщат изцяло вниманието, а текстът предизвиква любопитство към нови знания. Така е и с новото издание.

„Голяма книга за цветята“ със сигурност ще ви очарова с рисунките и фактите, които ще научите за света на цветята. Очаква ви интригуваща информация защо астронавти са пренесли в Космоса роза, наречена „Нощна уханна сензация“, как растението Снежна протея разтваря цветовете си в продължение на една година, кои са цветята-магнити за пчелите, какъв размер е диаметърът на най-голямото цвете в света, кои растения могат да бъдат смъртоностни и още много, много впечатляващи факти за цветята.

Авторът поставя и една интересна задача към своите читатели – да открият в кои страници „се крие“ златната луковица.  Така докато пътувате из пъстрия и красив свят на цветята, сте предизвикани да бъдете наблюдателни и да намерите петнайсетте скривалища на златната луковица.

 „Голяма книга за цветята“ е създадена със съдействието на  Елиза Бионди и Скот Тейлър, специалисти по ботаника в кралска ботаническа градина „Кю Гардънс“ в Лондон  и Барбара Тейлър, специалист по цветята и дивата природа. 

 

Източник: www.raketabooks.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: