Въртележка от злато

от

публикувано на 22.09.2022

 

Да се качиш на въртележка  в лунапарка е вълнуващо преживяване  за всяко дете. Да яхнеш малко пони, да седнеш в лапите на мечка или да застанеш до принцеса е незабравимо.

Първите въртележки са  създадени през 17-ти век и са били предназначени за забавления на възрастните. Било е забрано на децата да се качват, за да не стане инцидент. По-късно това изобретение завладява цяла Европа, а в началото на миналия век,  хората започнали да ги украсяват със светлини, да ги озвучават с музика и ги боядисвали в ярки цветове, за да се виждат отдалече и да привличат посетитетли.

Има едно място в Париж, известно със своята въртележка, цялата украсена в златни орнаменти. Ако се качите, ще ви се случи вълшебство. Изневиделица ще се появи вълшебник с дълга брада и ще ви даде цял плик с бонбони, а след това ще ви поднесе вълшебна пръчица, с която докато се въртите на въртележката ще направите нещо,  което ще ви остане спомен за цял живот.

Това интересно съоръжение се намира съвсем близо до Айфеловата кула. За да се повозите, се налага да се наредите на дълга опашка, А след това  със сигурност ще останете доволни. Даже ще получите и подарък!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: