„Ранобудно петленце“ от 26 до 30 септември

от

публикувано на 23.09.2022

 

В програмата на „Ранобудното петленце“ за новата седмица сме ви подготвили истории за заплетени случаи, които се разрешават с магия и с няколко хитроумни съветници.

Точно такава е и приказката на Андре Мороа „Вълшебната градина“, която сме избрали за понеделник, 26 септември. Тя разказва как малко момиченце се превръща във фея, а с обучението й по летене се заема не кой да е, а гълъб с името Нежна любов.

Във вторник, 27 септември, е ред на японската приказка „Арестуваните каменни статуи“, от която  ще разберете как трудна детективска задача може да се разреши само с помощта на още по-причудлив съдийски ход.

Татарската приказка „Небивалиците на Таз“ ще ни завърти бързо в оплетена история на 28 септември, сряда.

Четвъртък, 29 септември, е денят за приказки, написани от деца. Ще чуете „Шест зелени шапки в коридора“, която ни отвежда в мечтата на едно момче.

Бихме могли да наречем приказката на Красимир Дамянов, която сме избрали за петък, 30 септември, направо  вкусна, тъй като тя се казва „Защо макароните имат дупка“. Това е една приказка, събуждаща апетита на всички деца, но  напълно безвредна и за лакомниците.  Насладете й се!

Приказките на „Ранобудното петленце“ очаквайте в 6.50 часа, от понеделник до петък, по програма „Христо Ботев“.

 

Източник: Pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: