Защо е важно да си мием ръцете?

от

публикувано на 27.09.2022

Всяко дете знае, че преди да седне на масата трябва да си измие ръцете. Когато сте били навън и се приберете вкъщи, първото нещо, което правите е отново да посегнете към сапуна и топлата вода. Разбира се, това  е много важен навик, за да бъдете здрави.

Има деца, които не обичат да си мият ръцете,  а бактериите и вирусите само това чакат. Една от най-новите постановки на кукления театър в град Стара Загора е посветена на хигиената. Тя носи забавното заглавие „Банда бацили“. Те,  колкото и да не ви се вярва съществуват и даже са много опасни.

Сюжетът ни пренася в света на тези същества, който е доста тъмен и мрачен, но пък  забавен. Въпреки предупрежденията за дебнещи опасности от бацили и вируси, малката Ани категорично отказва да се измие и така отива да си легне. Но, когато заспива попада на странно място, където живеят вируси и бактерии. При срещата си отблизо с тях, малкото момиче се превръща в бацил. В началото всичко й се струва много забавно, но малко сед това тя осъзнава, че там е страшно и веднага трябва да си тръгне. Но, няма изход и тя започва да търси начин, за да се върне. И точно, когато всичко изглежда невъзможно, на помощ идва Господин Перфект, заедно със своята сапунена армия.

Ще успее ли Ани отново да се превърне в човек или ще остане в света на бацилите – ще разберете, ако гледате кукления спектакъл  „Банда бацили“. Началният час  е 11, а денят 2 октомври. Мястото Кукленият театър в град Стара Загора.

 

Източник: Куклен театър Стара Загора

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: