Софийски фестивал на науката, 8 и 9 октомври 2022

от

публикувано на 07.10.2022

На 8 и 9 октомври, ще се проведе дванадесетото издание на Софийски фестивал на науката. Този празник традиционно среща децата с чудесата на науката,  като им дава възможност реално да участват в работилници, демонстрации, експерименти и дискусии. По време на форума учените  ще обяснят на малки и големи науката, която стои зад познати явления от ежедневието и планираните от нея стъпките към разгадаване на непознатото.

Има ли извънземни следи на Земята? Възможно ли е една сгрешена стъпка или инцидент в науката да станат повод за огромно откритие? Имат ли секретен език растенията и говорим ли за личност при животните? Можем ли да предположим какъв ще е краят на времето, след като вече знаем какво се е случило от Големия взрив насам? Всичко това и много повече ще разберете от богата програма на Фестивала, който дава шанс на децата да знаят отговорите на въпроси, които не са им и хрумвали, и да зададат тези, които могат да отворят нова страница в науката. Защото учените и децата си приличат – те са любопитни, смели и неуморни.

И Детското.БНР ще бъде там и ще ви разкаже за част от събитията и впечетленията на другите посетители. Повече за програмата, вижте тук:

Програма

 

 

 

 

Източник: beautifulscience.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: