Три нови изненади за децата от Цвета Брестничка

от

публикувано на 08.11.2022

 

Цвета Брестничка е позната на малките читатели като  автор на популярната книга „Небивалици с буквите от А до Я“. Нейни са и  част от приказките, събрани в  поредица „Във Вълшебната гора“. А сега е време за нещо ново! Цвета Брестничка поднася изненада на малчуганите и техните родители, като създава не една, а цели три нови книжки!

„Истории с крачета“ е удивително издание, в което главни герои са детските крачета. Ами, да! Те обичат да се разхождат, да играят, да се впускат в приключения, да правят бели, да помагат…..

Илюстрациите в детската книга „Истории с крачета“ са нарисувани от Стелияна Донева. С тяхна помощ ще се потопите напълно в петте истории на детските крачетата. Сред героите ще се появят Мама, Татко, Баба, Дядо и приятелите. А крачетата неуморно ще се впускат от приключение в приключение.

„Меченцето Оги разглежда света“

Това е една книжка, написана  в рими, която ще ви потопи в приказна история за добротата и приятелството. Меченцето Оги,  бобърът Боги, зайчето Гоги, гаргата Фоги и мишлето Евлоги тръгват на пътешествие. Те опознават света и се запознават с други  животни по пътя си. В  беда, всеки от героите намира своето призвание, с което да помага на останалите.

„Приказка за малката лопатка“

И тази книжка, написана от Цвета Брестничка в рими,  ще направи забавлява истински  своите читатели – този път, с преживяванията на малката лопатка. Посланието на историята разкрива, че колкото  и малка, и  на пръв поглед, безполезна да изглежда лопатката, тя се оказва незаменима в дадена ситуация. Погрешно е да се подценяват хора или предмети спрямо външните им особености и е добре да помним този  урок.

Източник: www.fiut.bg
Източник: www.fiut.bg
Източник: www.fiut.bg
Източник: www.fiut.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: