С музиката на Уитни Хюстън

от

публикувано на 17.11.2022

И в този епизод  на рубриката  „От соул до рокендрол“,  Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Днес ще подредим картинките от живота на легендарната Уитни Хюстън.

Родена е на 9 август 1963 г в Ню Джърси, в семейството на музиканти. Нейната майка Сиси Хюстън пее в известната госпъл група „Суит Инспирейшънс“ , която дълги години е част от бенда на Краля на рока  Елвис Пресли. От съвсем малка Уитни Хюстън започва да пее в местния църковен хор. Също така е и бек-вокалист на  Шака Кан, Лу Роулс и на нейната майка. Започва работа като модел в няколко списания и се снима във филми. През 1985 година излиза нейният дебютен албум.

През 90-те години на миналия век, издава  албуми и е удостоена с много награди. През 1992 година партнира на Кевин Костнър във филма‚ „Бодигард“. На  финала изпява „I will always love you”, песен написана от Доли Партън, която се превръща в хит номер 1 и издига Уитни на върха на всички музикални класации. Омъжва се за певеца Боби Браун, от когото има дъщеря.

За съжаление Уитни Хюстън се разделя с живота на 11 февруари  2012 година, но завинаги остава в сърцата на своите почитатели. Сега   ви предлагам  да  чуете някои от най-известните й песни,  завладели първите места в световните класации.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: