Героите от гръцката митология в нова поредица книжки

от

публикувано на 20.12.2022

На българския книжен пазар вече може да откриете нова вълнуваща поредица от детски книжки, посветена на гръцката митология. Италианската писателка Соня Елизабета Корваля и унгарската илюстраторка Анна Ланг се събират заедно, за да реализират този интересен проект и да поднесат по лесен и достъпен начин на децата историческите данни за древногръцките герои.

Книгата „Приключенията на Одисей“ ще ви срещне с царя на Итака – Одисей. Ще разберете коя е неговата съпруга и с какво занимание тя потушава тъгата си, докато чака завръщането на своя любим. В книгата е разказано и как Одесей се измъква от неприятните ситуации, благодарение на своята находчивост и остър ум. Именно така той се спасява от циклопа Полифем, сирените и други чудати същества.

 

„Зевс Повелителят на Олимп“ ще ви запознае с бащата на всички богове. „Зевс е снажен и мускулест, а дългата му брада е като бита сметана.“ Така започва историята за Зевс.  В страниците от книгата ще откриете любопитни факти за необикновеното семейство на Зевс. Ще научите и как великият бог  слага ред сред всички богове, когато има проблем и трябва да се вземат важни решения.

 

„Подвизите на Херкулес“  е книгата, която ще ви представи живота на Херкулес. Той е най-силен и мускулест измежду всички богове, но обича да решава нещата с добро. Ще научите кое оръжие предпочита той и как се сдобива с него. С помощта на прекрасните илюстрации ще станете  свидетели на подвизите на Херкулес.

Книгата „Тезей и Минотавърът“ описва една невероятна битка между смелия Тезей  и ужасяващия Минотавър. Тезей винаги е готов да помогне на всеки, изпаднал в беда. Освен това той много обича приключенията. В това предизвикателство ще му помогне една специална нишка, притежание на  красива жена.

Потопете се в невероятния свят на гръцката митология и преживейте едно вълнуващо пътешествие с тези герои. Приятно четене!

 

 

Източник: издателство: Пътечки
Източник: издателство: Пътечки
Източник: издателство: Пътечки
Източник: издателство: Пътечки

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: