Зоологическата градина в Антверпен

от

публикувано на 30.12.2022

Всяко дете обича да ходи в зоологическата градина. Само там отблизо може да видите жираф, слон, маймуна, египетски лешояд и още много други видове животни.

Почти навсякъде по света  има зоопаркове и всеки един от тях привлича децата с външния си вид и доброто отношение към  животните, които живеят там. Колкото повече градината прилича на естествения им ареал, толкова по-добре се чувстват видовете.

Да се разходим из една от най-красивите зоологически градини в Европа. Тя се намира в град Антверпен, северна Белгия и е разположена в центъра. Сградите в нея са като излезли от приказките, част от тях приличат на замъци. Къщичките на жирафа и слона са построени във формата на египетски храмове. Тук  морските лъвове живеят в театрална сграда. Пингвините плуват в огромен басейн, а за влечугите е построен специален павилион. Градината за първи път отваря врати през 1843 година и е една от най-старите на нашия континент.

В зоологическата градина живеят повече от 6000  животни от общо  950 вида, включително редки породи като бял носорог, окапи и планинска горила. Всички те получават  подходящи  грижи, като работещите там осигуряват необходимата температура, храна и влажност ,  за да могат обитателите на парка да се чувстват комфортно и най-вече да бъдат здрави.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: