„Ранобудно петленце“ от 2 до 6 януари

от

публикувано на 31.12.2022

Съществуват толкова много приказки за магичното време, в което старата година си тръгва и идва новата. Това е времето, в което можем да си пожелаем всичко. Тази вечер погледнете през прозореца и се насладете на реалната приказка, която ще се разкрие пред очите ви: десетки светещи прозорци и зад всеки един грее празникът! В едни домове се пее, в други се разменят подаръци, а в трети може би някои разказвач пише първата си книга! Наблюдавайте света, мечтатайте за него и го преобразявайте, тъй както само децата умеят!

И в новата година „Ранобудното петленце“ ще запазва за вас най-хубавите  приказки, както го е правило вече десетки години, за милиони български деца!

На 2 януари, понеделник, ще чуете „Царе и поети“, първата от поредицата Царски приказки, на писателя Панчо Панчев, известен още и като Дядо Пънч.

В утринта на 3 януари, вторник, очаквайте да чуете втората приказка от същата  поредицата – „Крокодилите на влюбения артист“.

На 4 януари, сряда, надежда за нови приключения ще ни даде третата от Царските приказки на Панчо Панчев – „Приказка без край“.

Всеки четвъртък и през новата година е време за творчеството на децата. На 5 януари чуйте „Приказка с НЕ отпред“.

В петък, 6 януари, е ред на героичната грузинска приказка „Булат и братята“.

„Ранобудно петленце слушайте от понеделник до петък, в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“. Онлайн търсете на интернет адрес: www.binar.bg/programa-hristo-botev/.

Източник: pixaby

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: