Щурчето, което покори слънцето

от

публикувано на 20.01.2023

Всички вие сте чували през дългите летни вечери как свирят  щурчетата. Те като че ли искат да останат незабелязани от хората, но в същото време живеят близо до тях и  сякаш стъпват на пръсти.

Не е ясно как  щурците са попаднали в Европа. Вероятно тайно са се качили на някой  кораб и от северната част на Африка и Южна Америка са пристигнали на Стария континент. Обикновеният щурец живее малко,  около месец и половина. На по-топли места  близо 6-7 месеца.  А през студените месеци спят зимен сън.  А други пък през този сезон можете да  видите на театралната сцена.

В кино „Влайкова“  гледайте  историята на едно обикновено щурче, което мечтае да стане герой и тръгва по света, за да сбъдне мечтата си.  По време на  своето приключение, то разбира, че герои не са само тези които размахват саби, a  могат да бъдат и всички, които покоряват сърцата на хората с музика.

Приказната история за смелото щурче е написана от Цвете Янева, а режисьор на постановката „Щурчето,  което покори слънцето“  е  Екатерина Казакова. Началният час на представлението е 11, а денят е 21-ви януари.  Заповядайте!

Източник: Кино Влайкова

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: