Изгубената принцеса

от

публикувано на 14.02.2023

Представете си, че, както се разхождате в парка и изведнъж срещнете принцеса, която е решила да избяга от някоя приказка, за да се разходи навън. Ще тръгнете ли след нея? Или ще я поканите да дойде с вас на сладолед? Тя със сигурност ще се съгласи и ще отидете заедно  някъде.

Сега си представете, че тази принцеса се  е изгубила и не помни откъде идва и не знае накъде отива. Какво ще направите тогава? Ще я върнете ли обратно? Да, би било добре, но и вие не знаете от коя приказна история идва тя. Ще отгатнете по дрехите й или ще започнете да я разпитвате, като й припомняте моменти от известни приказки, в които главни герои са принцесите. Да, това е добра идея и е възможно тя да се досети.

Тази история не е невъзможна, даже ще оживее на сцената на  Софийската опера и балет. Там на 19-февруари можете да гледате „Изгубената принцеса“ или историята на Анастасия – едно момиче, което обича да пише приказки. Но, тя не помни нищо и се озовава в свят, който нищо не й напомня. Там, обаче, живее един принц, който ще се появи в най- неочаквания момент и ще се опита да върне паметта на  момичето. А след това двамата заедно трябва да заминат за Париж.

Ще стигнат ли до там, за да бъдат щастливи, ще разберете от спектакъла „Изгубената принцеса“. Началният час е 11, а денят е неделя – 19-ти февруари.

Източник: Софийска опера и балет

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: