„Приказки от цял свят“

от

публикувано на 20.03.2023

20 март е Международният ден на приказката. Днес на много места по света се провеждат събития, посветени на писателите и техните вълшебни истории. Защото как би изглеждал светът, ако ги нямаше приказките?!!
Ние, от „Детското.БНР“ отбелязваме празника в компанията на нашите приятели от издателство „Фют“ и тяхното луксозно издание „Приказки от цял свят“. В книгата ще откриете 58 истории, преразказани от Владимир Хулпач. Сюжетите и героите ще ви отведат на завладяващо пътешествие, като ще преминете през места като Бразилия, Перу, Индия и Китай.
В сборника „Приказки от цял свят“ ви очакват удивителни рисунки, разположени на цели 336 страници. Те са дело на чешкия илюстратор Войтех Кубаща и ще ви помогнат да се потопите напълно в историята на приказките.
И така, подгответе се за невероятни приключения, опасни срещи, подвизи на велики герои и поява на вълшебни създания и предмети. Защото в „Приказките от цял свят“ има за всеки по нещо. По страниците „се разхождат“ дванайсет танцуващи принцеси, красивото дете с необикновено име Шипков цвят, както и великият ловец Октеондон. В сюжетите ще откриете вълшебна масичка, която сама приготвя и сервира вечерята, могъща костенурка и магична гургулица. Ще научите къде се намира Стъклената планина, кой е Драконът на Севера и Как лисицата се наяла до насита.
Приказките са велико нещо, защото от векове насам те представят света с образи и ситуации. Приказките събират и предават мъдрост, дават насока, докосват онези най-тънки струни на човешкото въображение и съкровените мечти. Приказките са чудесата, за които всеки от нас копнее! Затова четете и мечтайте смело!

Източник: https://www.fiut.bg/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: