Великденски концерт на Детския хор на БНР

от

публикувано на 28.03.2023

Малко преди Великден, Детският хор на БНР ще зарадва своите почитатели с нов концерт.  Децата ще излязат на една сцена заедно с камерния ансамбъл „Софийски солисти“.  Оперните певици Ина Кънчева  (сопран) и Мария Радоева (мецосопран) също ще бъдат част от събитието и ще омаят публиката с прекрасните си гласове. За първи път Детският хор ще изпълни музикалната си програма под  ръководството на диригента  Константин Добройков.

По време на  концерта ще може да се насладите на най-известната религиозна творба, създадена от композитора  Джовани Батиста Перголези  –  „Stabat Mater“. Джовани Батиста Перголези (1710-1736) живее само 26 години, но въпреки краткия си живот оставя огромно музикално наследство от изключително значение за оперния жанр. Автор е на над 10 опери, както и на редица светски инструментални произведения. „Stabat Mater“ за сопран, алт, хор и оркестър е неговата най-известната  композиция. „Скърбящата майка“ е средновековно религиозно песнопение, изпълнявано по време на католическа литургия. То звучи след „Алелуя” и преди четенето на Евангелието.

Великденският концерт на Детския хор на БНР ще се проведе на 31 март от 19:00 часа в Аулата на Софийския университет  „Св. Климент Охридски“. Билети може да закупите  в Рекламно-информационния център на БНР   /телефон 02 933 67 68/ или в мрежата на Ивентим: https://bit.ly/42rBVXg

Заповядайте!

 

Източник: БНР

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: