На гости на шампионите в китайското бойно изкуство ушу

от

публикувано на 04.04.2023

Какво сте чували за китайското бойно изкуство ушу? Срещнахме се с шампиони, които да ни разкажат за него!

В детското филмче „Кунг-фу панда“ злодей планира да завладее долината на героите и да вземе силата им и овладяването на кунг-фу от един от героите е ключът към спасението на всички. Често именно любовта към този филм довежда и децата до залата за тренировки по Ушу.

В търсене на отговор съществува ли и днес магията на това изкуство и какво е общото между кунг-фу и ушу ви срещаме със Стефан Славчев  – състезател от Спортен клуб Академик Златен тигър. От него ще разберем колко много медали има той и кой е най-добрият помощник за изграждането на един шампион. А също така – какво означава да бъде оценяван бойният ти дух и колко са оръжията в този спорт.

 

 

За да разберем повече за традициите на най-древното китайско бойно изкуство ушу в България, разговаряме и с Лиляна Чобавнова. Тя е треньор на клуба и е член на управителния съвет на Българската федерация по ушу. От нея разбираме, че този боен спорт вече е и част от академичната програма на Националната спортна академия „Васил Левски“.  Чуйте какво още ни разкри

 

 

 

 

 

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: