„Октомври, октомври“

от

публикувано на 11.04.2023

Днес представяме на вашето внимание книгата на английската писателка Катя Бейлън – „Октомври, Октомври“. Изданието е подходящо за деца между 9 и 14 години и определено ще ви впечатли с интересната увлекателна история, която разкрива душата на героинята.

Романът „Октомври, Октомври“ разказва за момиче на име Октомври. Но не какво да е момиче, а необикновено. Защото то носи в кръвта си неподправената щипка на дивия зов и естественото сливане с природата. Октомври живее с баща си в гората, леглото й е застелено с юрган от разноцветни триъгълни парчета плат, притежава ковчеже, в което съхранява късчета истории от гората и обича живота си такъв, какъвто е.

„Октомври, Октомври“ е роман, получил престижната награда за детско-юношеска литература – „Карнеги“. В сюжета ще откриете представянето на теми, които вълнуват децата по целия свят, ще се сблъскате с проблеми за преодоляване на емоции и ще откриете утвърждаването на изконни човешки ценности. И всичко това, поднесено с красотата на думите и творческия подчерк на авторката.

Източник: Дъбови листа

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: