„Ранобудно петленце“ от 1 до 5 май 2023

от

публикувано на 28.04.2023

Добре дошли сте в седмицата за най-смелите ранобудници! Петленцето е избрало за вас приказки, които ще ви отведат в тъмни гори и високи планини, ще ви срещнат с юнаци и змейове, за да ви подготвят за предстоящия Гергьовден.

Още в понеделник, на 1 май, в зори ще трябва да потърсите чудния „Замък“ от Тери Джоунс. Приказката разказва за място, което чака само онези, които не го очакват!

Във вторник, 2 май, „История с ламя“ на Весела Фламбурари, разказва за чудовище, което води своите битки в дома на семейство Прахови. Възможно ли е наистина съществуването на лични, домашни лами? Чуйте!

В сряда, 3 май, е ред на приказката „Децата на краля на Ейлп“. Тя ще ни срещне с рицарите от шотландските планини, които някога били обитавани от дракони.

Всеки четвъртък в ДЕТСКОТО.БНР звучат приказки и стихотворения, написани от деца. На 4 май чуйте „Мократа битка за градинското езеро“.

В петък, 5 май, е време да разберем „Как изчезнали многоглавите лами“. Това е история, написана от Марко Ганчев, а явно точно тук – в България, до река Искър, многоглавието на ламите ги потопило в непреодолими неприятности.

„Ранобудно петленце“ очаквайте от понеделник до петък, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“.
Онлайн слушайте на интернет адрес:
https://binar.bg/programa-hristo-botev/

Източник: pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: