Магията на арфата

от

публикувано на 25.05.2023

Тази неделя в „Детското.БНР“ се пренесохме в един вълшебен свят. По пътя към него ни водеше музиката на една чудна арфа, а наши специални гости бяха Ексена Костова, Юлия Дерменджиева,  Явора Горанова и тяхната преподавателка от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ –  Лили Стоева.

С децата говорихме за мечтите, които имат в бъдещето, но и за усилията, които полагат в настоящето. Тяхната преподавателка Лили Стоева разкри какви  съветите дава на младите дами и не скри благодарността си от подкрепата на техните родители.

Представихме интересни неща за арфата като музикален инструмента, а момичетата споделиха как поддържат своите арфи вкъщи и по какъв начин ги възприемат като важна част от живота си.

Ексена, Юлия и Явора разказаха и за своите преживявания по време на конкурсите, на които се явяват. И трите момичета са носители на златни медали и прославят страната ни на международните състезания по арфово изкуство. Какво изпитват в момента на награждаването и каква е мотивацията им да продължават смело напред, може да чуете в звуковия файл, както и да се насладите на красивата музика, която свирят.

 

 

 

Източник: Виолета Димитрова
Източник: Виолета Димитрова
Източник: Виолета Димитрова
Източник: Виолета Димитрова

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: