Мая Бочева пристига с кошница изненади

от

публикувано на 08.09.2023

Обичаната и талантлива илюстраторка Мая Бочева представя нови занимания за деца, дни преди да започне учебната година.

Образователната игра „Кой ден сме днес“ е реализирана по Програма за възстановяване и  развитие на частни културни организации на Национален фонд „Култура“. Играта се състои от 40 активни карти и е  подходяща за деца на възраст между 3 и 8 години.  През картите ще ви поведе многознайката Кали Календерова. Тя ще ви помогне да подредите кашата в главата си с дните и моментите от седмицата. И  като цяло – да опознаете света на Времето, защото понеделник стои най-отпред и „да го изпреварват не обича, но неделя все след него тича“.

А, нали не  мислите, че Мая Бочева ще ви остави само с интересната и полезна информация?! Е, познахте! Авторката и илюстратор на картите  е подготвила и много игри. Така например, може да нарисувате любимата си следобедна закуска, да преброите колко овце са необходими са заспиване или да покажете  какво обичате да правите през деня. За всички тези неща, има приложен изтриващ се маркер.

Заповядайте в чудния свят на Времето, представен от Мая Бочева!

За любителите на книгите, „Шишарко“ от Петър Петров е с нов облик. Разбира се, създаден с  рисунките на Мая Бочева. Джуджето, което обожава да празнува рождения си ден, няма да ви остави да скучаете. Шишарко е голям фен на детството и затова ще ви качи чак до дъгата, ще хапнете заедно палачинки с боровинки и ще ви срещне със страшните чудовища под леглото.

Очакват ви куп невероятни приключения, чудати герои и хубави моменти в компанията на джуджето Шишарко.

 

Източник: Виолета Димитрова
Източник: https://tatcreative.com
Източник: https://tatcreative.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: