„Изгубените светове“

от

публикувано на 18.09.2023

Началото на учебната година е страхотен повод за подаръци в книжна форма! Нее, нямаме предвид учебниците. Те са задължителни. Искаме да ви представим една книга, която ще ви отведе на фантастично пътешествие в различни кътчета на планетата.

„Изгубените светове“, с автор Емили Хокинс и илюстратор Лорън Балдо, е истинско съкровище, защото събира информация за важни области, станали част от човешкото развитие. От страниците  ще надникнете в неподозирани за вас места и ще научите за значими моменти от  историята . Някои от представените локации са реални, за други има само писмени източници.

Всеки един от седемте раздела в книгата започва с карта, на която са посочени изгубени кралства, митични земи, острови и градове на даден континент. В края на книгата се намира Речник. Той влиза в помощ , за да научите и разберете  думи-термими, които ще срещнете в съдържанието на книгата.

И така, готови ли сте да отидете до Камелот – крепостта на крал Артур; Зерзура – оазисът на птиците; Рюгу Джо – японският подводен дворец; Ацтлан – митичната прародина на ацтеките; Ел Дорадо – златният град….. Това са съвсем малка част от спирките в голямото пътешествие, което ви предлага книгата „Изгубените светове“.

И нека търсенето да започне!

Източник: https://www.fiut.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: