Домашен любимец – змия

от

публикувано на 06.11.2023

В този брой на рубриката „Домашен любимец“ ще обърнем внимание на едно много интересно влечуго, а именно впечатляващата змия. За това как да се грижим за нея и какви са  особеностите й, ще ни разкаже херпетологът Емилия Вачева. Оказва се, че всички ние  знаем малко  за змиите по нашите ширини и  страховете ни  от тях не са чак толкова основателни. Нашият специалист ще развенчае някои от най-известните митове за змиите  и ще ни даде  съвети как да открием избягала змия.

Отглеждането на екзотичното животно като домашен любимец не е и рядко срещано в България, но разбира се те не трябва да бъдат отделяни от естествената им среда. Змиите могат да живеят в домашна атмосфера, привикват към своите стопани и не е нужно да се чисти всеки ден след тях. Каква по-добра причина да превърнем змията в наш домашен любимец?! В България има над 16 вида змии, като само два от тях са отровни – пепелянката и усойницата.

В този брой на рубриката „Домашен любимец“ ще обърнем внимание на царствената змия. Децата от 41- во ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ децата ще  споделят за своите страхове и дали могат да приемат змията за  домашен любимец.

В звуковия файл може да чуете малките ни гости  и нашия специалист Емилия Вачева

 

Източник: pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: